fredag 11. oktober 2013

Helgegodt: fylte horn

Har du lyst å lage noe godt i helga? Fylte horn er noe av det beste jeg vet. Jeg er så uendelig svak for gjærbakst, det er min last i livet... Når det kommer til horn, så går det jo an å variere fyllet i det uendelige. Salt eller søtt, middag eller kos. Denne gangen ble det horn til typ kveldsbesøk. Jeg doblet oppskriften og fikk nifse 64 horn (!). Men én oppskrift vil jeg tenke gir ca 24 store horn, så velger du størrelse selv.
 
Horn:
500 g siktet hvetemel
500 g siktet speltmel 
7 dl melk
1 pk gjær
130 g smør
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker 

 
1 egg til pensling.
Sesamfrø


Smelt smør og lunk melken. Bland ut gjæren i melken. Bland mel, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett melk, og elt sammen. Ha i egget og det smeltede smøret underveis i eltingen.

Dekk bakebollen og la heve til dobbel størrelse.


FYLL Versjon 1:
150 gram babyspinat

1 kinesisk hvitløk

3/4 glass fetaost


Finhakk hvitløk, og surr i en panne i litt av oljen fra fetaosten. Tilsett babyspinat, stek på lav varme, og ta av platen når spinaten faller sammen. Kjør fetaosten og spinatblandingen til en jevn masse med en stavmikser.

FYLL Versjon 2:
Pesto, skinke og ost. Så enkelt og så godt!

Etter heving elter du deigen litt på benken og deler den i fire emner. Bruk gjerne litt olje  på benken når du skal kjevle ut horn-emnene.
Kjelvle ut runde leiver og del hver i seks eller åtte trekanter. Ha på fyllet og rull trekantene sammen med den bredeste delen først. La heve i en time.

Pensle hornene med egg og strø på sesamfrø.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.

Så er det bare én ting å si: Dig in!
God helg! :)

lørdag 14. september 2013

verdensproblemer


Dagens verdensproblem på bloggen er at jeg lurer på hvlike farger putene i stua skal få for høsten. I det ene øyeblikket har jeg lyst å gå for petroleum og grå, i det neste har jeg lyst på brunt og sennepsgult, og i det tredje tenker jeg at jeg vil gå for sort, hvitt og grått. I det fjerde (er det lov egentlig?) så har jeg bare lyst å kjøre på med korall og deilige pasteller og la høsten gå sin gang. Sa jeg forresten at jeg er fryktelig ubestemmelig av meg?

Så da tar jeg meg en tur rundt til dere - som inspirerer, gjennom blogger og instagram. Min lille fritime, min lille boble, i et liv som egentlig handler om alt annet enn putene i sofaen.

Har du noen forløsende puteforslag, så fyr løs :)
Fin lørdagskveld!


torsdag 5. september 2013

mykje lys og myke pledd




Høst.
Frisk og klar luft.
Blafrende løv i vakre, klare farger.
Den søt-syrlige duften av norske epler.
Og så kommer mørket og kulden som inviterer til innetid - tenne tusen lys og tulle seg inn i myke pledd.

Selv om jeg er overmåte glad i vår og sommer, sol og varme, så har også høsten sin sjarm. Ja, det er nesten så jeg gleder meg til gradene skal synke litt til, så høstkosen for alvor kan begynne.

Og med innetid og innekos, begynner også hendene å klø etter noe kreativt å jobbe med. Strikkepinner, heklekrok eller symaskin. Det hører også høsten til. Mens naturen går i dvale, kjenner jeg på trangen til å skape.

Kanskje er det den trangen som fikk meg til å vekke bloggen og slenge meg på NIBs septemberutfordring? Har du lyst på mer høststemning, så kan du klikke her.

♥  



torsdag 28. mars 2013

Ella Ovidie


 

Nå er hun her!
E l l a  O v i d i e

20. mars syntes hun var en fin fødselsdato. Mamma'n syntes egentlig mange av datoene i de to foregående ukene var vel så fine. Men når hun først kom, var to uker med tullerier og lurerier en saga blott. At "tredjemann er en luring" stemte på en prikk med denne lille frøkenen her.

Luring til tross; nå er lykken smurt i tykke lag utenpå oss alle. Vi er rett og slett hodestups forelsket i den lille bylten som ligger og grynter i vugga, eller aller helst i fanget til en av oss. Med sitt mørke hår, kinaøyne og søte trutmunn har hun sjarmert oss i senk. Også babylukten da. Blir man noen gang mett på babylukt?

Jeg koser meg i babyboblen - og kommer snart ut igjen for å hilse på dere vakre folk i bloggverdenen.

Pusspuss fra en lykkelig mamma til tre.
Snakk om rikdom! ♥


mandag 11. mars 2013

ventetid




Snart kommer hun. Lillesøster.

Hvem er hun? Hvem ligner hun på? Hvordan vil det bli å være trebarnsmor? Når får jeg sove en hel natt igjen? Hvordan vil storebrødrene oppleve å få en liten baby i hus? Når kommer hun? Nå? Nå? Nå? Ja, det at "tredjemann er en luring" stemmer faktisk...Spørsmålene er mange og det kribler lett i magen til både små og store her i huset.

To dager til termin. Nå kan du komme, lille venn. Vi er klare!
pusspuss

søndag 3. februar 2013

hjemmelaget frokostblanding



 I dag lagde jeg hjemmelaget frokostblanding for første gang. Veldig enkelt og veldig godt. Og så vet du akkurat hva du putter i deg når du spiser det. Det er jo ikke feil.

Oppskriften fant jeg her, men jeg gjorde noen små justeringer underveis. Det går fint an å trikse og mikse litt med det man har i bakeskuffen av frø og nøtter - så lenge mengden tørt og bløtt holdes konstant.
  • 100 gram hasselnøtter (jeg er ikke så glad i hasselnøtter, så jeg erstattet de med ekstra mandler og valnøtter)
  • 50 gram mandler
  • 250 gram havregryn
  • 75 gram solsikkefrø
  • 35 gram sesamfrø
  • 3 ss planteolje (linfrø, raps, solsikke)
  • 6 ss honning (jeg synes det holdt med 5)
Hakk nøtter og mandler og tilsett frøene. Varm olje og honning på lav temperatur til honningen smelter. Rør honningen inn i det tørre og bland godt. Fordel blandlingen tynt over to stekeplater med bakepapir. Stek i 2 etasjer på varmluftsovn i 140 g C i 35 minutter. Rør litt underveis i stekingen. Stekes til sprø og gylden. Avkjøles på brettene. Oppbevares i lufttett boks.

Kanskje blir mandags morgen hakket lysere og lettere med hjemmelaget frokostblanding til frokost?
krysser fingre ♥

God ny uke til deg!


fredag 1. februar 2013

Syplassen

kilde

Sommer, pasteller og symaskin i skjønn harmoni. Det hele står i ganske sterk kontrast til skrivebordet her hjemme. Mitt skrivebord i husets crafty-hjørne er nemlig overlesset med gamle interiørblader, rot og skrot i skrivende stund. I tillegg står  det en symaskin der, men den funker ikke. Den har faktisk ikke virket på flere måneder, og nå klør det sånn i syfoten at jeg må straks gjøre noe med det.

Dermed søker jeg råd. Dere kreative damer som syr litt; hvilken maskin har dere, og er dere fornøyde? Jeg har settl på Janome DC 4030 og PFAFF ambition essential/ 1.0... Noen med erfaring fra disse to?

Sammen med en ny symaskin lover jeg bot og bedring og orden i sysakene. Ryddig skrivebord og hyller med vårfarger. Kanksje noen puter, forklekjoler, babysengetøy and so on. Det hadde vært no'.

Fin fredagskveld til deg. Her er det beina høyt, saftis og sjokolademelk. Høygravid, jeg? ;)
pusspuss!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...